EL MISTERI DEL NAUTILUS
V ideo realitzat pels alumnes de quart de l'escola Montanyans. A partir de la proposta "inventa't una seqüència de nombres", els nens i nenes van descobrir el món de les seqüències de la mà de Collatz i Fibonacci.

Arribant a aquest punt, els nens van investigar sobre la relació de la famosa seqüència amb el món que ens envolta, arribant a descobrir espirals de creixement fins i tot en el nostre hort escolar.

El projecte VideoMAT ens va enxampar de ple i vam decidir participar realitzant un vídeo sobre la codificació d'una espiral de creixement mitjançant les matemàtiques. Un bon grapat de dies van ser necessaris per a que els alumnes, de forma totalment autònoma, poguessin representar i orientar tot el sistema de quadrats (multiplicant per 10 els nombres de la seqüència) en el pati amb una fusta vella, una cinta mètrica, uns guixos i tres cordes empalmades com a úniques eines.
L'epidèmia de grip va deixar la classe a la meitat de nens just en ple rodatge. Això va fer que alguns "sobrevivents" agafessin més pes com a protagonistes. Al final, ens va sobrar un munt de material molt valuós; el Kilian i l'Alejandro van filmar unes tomes realment espectaculars, dignes de ser recuperades. Malauradament, el concurs VideoMAT demana que les propostes no passin dels 3 minuts de durada....  s'imposa, llavors, una versió "The director's cut" posterior amb tot el material produït.

Totes les escenes de vídeo estan rodades exclusivament pels alumnes. Les imatges també estan seleccionades per ells. Les animacions que estan realitzades en Flash pel tutor. Per al rodatge, es van utilitzar únicament un parell de càmeres fotogràfiques Fujifilm JV300.

Per a l'edició del vídeo es van utilitzar els programes Camtasia Studio i Movie Maker, i per editar el so, l'Audacity i el TubeCatcher (conversió àudio/vídeo). La Miranda i la Mireia van acabar de muntar el vídeo i van afegir els títols de crèdit, que surten a velocitat de F1 per exigències del concurs.

El desenvolupament d'aquesta aventura va durar tres intenses setmanes i els alumnes van viure una experiència única.


EL MISTERI DEL NAUTILUS EL MISTERI DEL NAUTILUS Reviewed by Manu on 9:17:00 Rating: 5

No hay comentarios:

Pasa?

Con la tecnología de Blogger.